Бившият български цар (1943 г. – 1946 г.) и премиер (2001

...
Бившият български цар (1943 г. – 1946 г.) и премиер (2001
Коментари Харесай

Сакскобургготски оправда авторитарността на Путин

Бившият български цар (1943 година – 1946 г.) и премиер (2001 година - 2005 г.) Симеон Сакскобургготски смята, че авторитарността на Владимир Путин е нещо най-нормално, а Западът демонстрира към него раздразнителност от недоумение. Това излиза наяве изявление пред полския всекидневник " Жечпосполита ".

Разговорът е оповестен  При един от въпросите журналистът пита дали околните връзки сред българи и руснаци няма да пострадат, откакто България е в Европейски Съюз, а властническият Путин непрестанно заплашва съюза с въоръжен спор. Сакскобургготски дава отговор: " Ние сме прекомерно дребни, с цел да изменим нещо. Бих споделил това: би трябвало да се поучим от минали неточности и да знаем кое е в наш интерес. Трябва да се научим да четем карти. Тази рецензия и раздразнителност идват от Запада. Като се има поради историята на съветското общество, по какъв начин можем да чакаме то да бъде ръководено по изцяло либерален метод? В чисто географски смисъл това е страна, толкоз голяма, че ръководството й е огромно предизвикателство. Ако се сложим на тяхно място, обикновено е режимът да е малко по-авторитарен ".

Интервюто съдържа и други любопитни тезиси на Сакскобургготски, казани в разгара на войната в Украйна. Например, разсъждавайки за Ердоган и Турция, той се трансферира към съюз Европейски Съюз - Русия в контраст на Китай: " Аз не съм оракул. Но Турция е страна с огромна история, има доста опитни дипломати. Ердоган е единствено един човек. По същия метод Русия е “путинизирана ”. Един човек не съставлява цялата страна. Президентът, макар че му поисквам положителното, няма да живее постоянно, а огромната и заможната страна ще живее. Представете си каква политическа и икономическа сила би бил съюз сред Европейски Съюз и Русия – не срещу, а като противотежест на Китай, да вземем за пример. Това е напредничавото мислене. А не такова, когато се опрости, че щом не харесваме Путин, автоматизирано би трябвало да ненавиждаме Русия ".

" Винаги с Европейския съюз, в никакъв случай против Русия ” - подобен лозунг издига Сакскобургготски в изявлението, перифразирайки " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия " на татко си Борис.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР